For det første, er det viktig å vite at alle har opplevd tilstanden hypnose. For eksempel når du blir absorbert i å lese en bok, og er uvitende om dine omgivelser, eller når du kjører hjem og innser at du er på autopilot, at du tenker på andre ting mens du kjører. Denne Dagdrømme tilstanden er veldig lik hypnoterapitilstanden, eller transen som en terapeut hjelper deg med å oppnå.

Rett før du sovner, (tilstanden mellom søvn og være våken) og igjen om morgenen rett etter du har våknet, er du i en dagdrømmetilstand. Dette er en tilstand hvor den kritiske sans er et skritt tilside og ditt ubevisste sinn kommer frem. Det er det ubevisste sinnet som rommer nøkkelen til endringer av uvaner og forsterkning av positive endringer. Ved å lytte til hypnoterapeuten sin stemme og hans ord, går du inn i en tilstand av avslappet bevissthet.

For det andre, er all hypnose selv-hypnose. I motsetning til mytene om hypnose, kan ingen få oss til å gjøre noe vi ikke ønsker å gjøre. Hvis vi nekter å samarbeide, så kan ingen lede oss til denne tilstanden . Hypnoterapeuten vil snakke med deg i forkant av hypnoterapi, om dine mål og grunnen for at du kom for å se ham. Sammen vil du  bestemme nøyaktig hva du er ute etter å oppnå eller helbrede. Hypnoterapeuten er bare en slags fasilitator mellom deg og ditt ubevisste sinn.Du som klient har alltid kontroll. Hvis klienten av en eller annen grunn bestemmer seg for ikke å samarbeide ved å åpne øynene eller ikke følge suggesjonene fra hypnoterapeuten, vil sesjonen rett og slett ikke være effektiv.

For det tredje, kan hypnoterapi ikke forveksles med scenehypnose. Mange har sett sceneshow eller hypnoseprogrammer på TV hvor deltakere gjør sprø ting. Hva publikum ikke ser er hvordan hypnotisøren, velger ut folk før de kommer på scenen. Mens alle kan bli hypnotisert bortsett fra de som er mentalt skadet og bittesmå barn, er det en liten prosentandel av befolkningen som er veldig mottakelige for hypnoterapi. Før showet, vurderer hypnotisøren potensielle deltakere nøye og går igjennom en rekke øvelser for å fastslå hvilke som er mest mottakelig. Du kan være trygg på at de deltakerne som «danser som Michael Jackson» eller klukker som høner, er fullstendig klar over hva de gjør.

Arbeidet til en hypnoterapeut er langt fra underholdningsverdenen til en scenehypnotisør. Alle ekte hypnoterapeuter tilhører en organisasjon som har en strenge krav til praksis. Skulle hypnoterapeuten bryte disse kravene, blir han trolig utestengt. Hans arbeid har alt å gjøre med å hjelpe kundene til helbredelse og å nå sine mål.

For mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg å gjøre noen viktige endringer i livet ditt, som starter akkurat nå, ring oss på 917 43 510 eller send oss mail på okh@tftcoachinghypnose.no og vi vil med glede svare deg på dine spørsmål

____________________________________________________________________________________

 Hypnose – Hypnoterapi – Tankefeltteknikk – Tankefeltterapi – Emotional Freedom Techniques – TFT – EFT – NLP – Nevro Lingvistisk Programmering – Coach – Coaching – Terapi – Terapeut – Hypnoterapeut – Tankefeltterapeut – Bryne – Klepp – Kleppe – Sandnes – Stavanger – Rogaland