Hva er Hypnose (transe)?

  • Hypnose eller transe er en naturlig forekommende sinnstilstand. Alle har allerede opplevd transe, ved en tilfeldighet eller ved induksjon.

Hva er Hypnoterapi og hvordan fungerer det?

Så lenge det har vært mennesker, har det vært hypnose/transe.

  • Vi bruker denne vanlig  og naturlige sinnstilstanden, uvitende, hele tiden. Det er helt naturlig for oss. For eksempel, hvis du noensinne har sett på et TV-program eller en film og blitt virkelig oppslukt i programmet, da var du sannsynligvis i en transe. Denne transen er hva som fikk deg til å ikke høre din mor som sa at det var middag, før hun hevet stemmen for tredje gang. (Annonsører i TV forstår dette. De benytter at tv-programmer indusere en hypnotisk transe og deretter gir deg hypnotiske forslag, som kalles reklame!)

Et annet vanlig eksempel på at denne sinnstilstanden oppstår naturlig

  • Når du f.eks kjører på motorveien, med tankene fokusert på helt andre ting(kanskje en dagdrøm), og det neste som skjer, er at du har passert der du skulle ta av. Dette kaller vi “motorvei hypnose”

Den amerikanske regjeringen definerer hypnose til å ha to deler:

(1) bypass av den kritiske faktoren
(2) etablering av akseptabelt selektiv tenkning

Dette ser ut til å være en nyttig og nøyaktig definisjon av hypnose.

  • Denne “bypass av den kritiske faktoren” betyr ganske enkelt utgivelsen av begrensende tro. For eksempel har bruken av hypnose for anestesi blitt akseptert av American Medical Association siden 1958. Det er godt etablert for å være et faktum at hypnose er nyttig for å lage anestesi. Men hvis du har den begrensende tro på at sinnet ikke kan lage en kraftig bedøvelse, vil du ikke kunne gjøre det. Men i hypnose, kan denne begrensede tro omgås, og hypnotisk bedøvelse kan raskt opprettes. “Etableringen av akseptabel selektiv tenkning,” den andre delen av definisjonen, refererer til prosessen med guiding av noen inn i hypnose med en hypnotisk induksjon. Etableringen av selektive tankegang skaper mentale miljø eller sinnstilstand som gjør det mulig å avvise begrensende overbevisninger (som du har plukket opp ved å leve i vårt samfunn), slik at du kan akseptere nye og mer hensiktmessige overbevisninger.

Den transetilstanden er en optimal tilstand for å gjøre endringer i livet ditt.

  • Du kan sette til side begrensende overbevisninger som kan ha vært hindring for deg i å bevege seg mot en mer sunn, og gladere deg.

Så nå vet du at du kan bli guidet inn i transe.

  • Du har gjort det tusenvis av ganger før. Du gjorde det selv da du dagdrømmet og glemt den avkjørselen(selvhypnose), du gikk i transe da du ble oppslukt av et TV-program (som guidet av andre), og du har fulgt hypnotiske og post-hypnotiske suggesjoner når du har foretrukket et merkenavn som du har sett gjentatte ganger på tv (hypnotisk blanding av suggesjoner).

Nå la oss bruke transe og hypnoterapi for å gjøre livet ditt bedre.

  • Kontakt TFT Coaching & Hypnose for en samtale og finn ut om hypnoterapi er riktig for deg. Vi vil gjerne svare på dine spørsmål om hypnoterapi og våre tjenester

Hvordan kan jeg gjøre en avtale med Øyvind?

____________________________________________________________________________________

 Hypnose – Hypnoterapi – Tankefeltteknikk – Tankefeltterapi – Emotional Freedom Techniques – TFT – EFT – NLP – Nevro Lingvistisk Programmering – Coach – Coaching – Terapi – Terapeut – Hypnoterapeut – Tankefeltterapeut – Bryne – Klepp – Kleppe – Sandnes – Stavanger – Rogaland